Chicken piccata
Har provat en ny maträtt idag som vi åt på restaurang för ett tag sen. Gott och ganska enkelt...

Recept 4 portioner:
Tomatsås
1 finhackad gullök
2 pressade vitlöksklyftor
Svettas i en kastrull med 1 msk olivolja utan att få färg.
Tillsätt
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås
salt
peppar
dragon
basilika
oregano
1-2 msk rödvinsvinäger
0,5-1 msk strösocker
Låt koka ihop ca 15 minuter.
Kyckling:
Hetta upp en stekpanna på högsta temperaturen och sänk sen värmen lite och vänta ett par minuter.
Skär 3 kycklingfiléer i ca 3 st tunna skivor, om kycklingfilén ligger ner "på rygg" ska skivorna skäras med knivbladet parallellt med skärbrädan. (Konstig förklaring men)
Panera kycklingen i mjöl kryddat med salt och svartpeppar, sen i uppvispat ägg och sist i riven hushållsost blandat med lite riven parmesan. Stek sen kycklingen i 2 msk olivolja till osten fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Servera med vanligt kokt ris och tomatsåsen.
Kommentarer
Trackback